Invartita cu mere

de Rocsi in Mancaruri de post, 17 Sep 2013 | 9166 vizualizari

 

Cum toamna si-a pus amprenta pe noi si in acest sezon, dar si iarna, mie imi place sa folosesc merele in dulciuri asa am procedat si acum. Am vazut la Bucataresele Vesele aceasta reteta, mi-a placut si am incercat-o. Nu pot sa zic decat ca se topeste in gura aceasta invartita si nu ai cum sa rezisti fara sa nu mananci cateva felii, eu una asa am facut recunosc. Am adaugat in plus fata de reteta originala niste stafide in aluat.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 3/4 de cana apa
  • 25 ml ulei
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri stafide
Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura pesmet
  • ulei pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere:

Mai intai pregatim umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat.
Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul.
Le dam deoparte cand sunt gata pentru a se racori.

Aluatul:
Incalzim putin apa cat sa devina calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta impreuna cu sarea.
Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina si putina apa.
Incepem sa framantam punand apa treptat pana aluatul devine elastic, nelipicios si usor de modelat.
La final incorporam coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele.

Acoperim aluatul, il punem la loc caldut pentru 10-15 minute.
Il impartim un doua si infainam masa de lucru.
Intindem fiecare foaie in parte, subtire, in forma de dreptunghi si le ungem cu ulei.
Punem jumatate de umplutura  si cu o spatula o intindem, apoi rasucim pana obtinem un sul.

Acestui sul ii dam forma de melc. La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam invartitele in ea.
Le ungem cu putin ulei si le presaram cu zahar tos.

Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca, apoi putem servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

18.09.2013, 20:57

Asa este Costeo

Corinuta 1

18.09.2013, 21:03

Acu vazui ca-s si de post, deci merge la favorite ca maine poimaine incepe postul!

Rocsi 1

19.09.2013, 14:49

Da Corina sunt si de post

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)